For your Health

Mijn Behandeling.

De basis van mijn behandeling is bioresonantietherapie, gecombineerd met orthomoleculaire voedingsadviezen en leefstijlcoaching. Deze combinatie vloeit voort uit het principe van de natuurgeneeskunde, dat alles in verbinding staat met elkaar en in zijn geheel behandeld moet worden en daarmee niet één aspect apart.

Natuurgeneeskunde.

Nederland is afgelopen jaar 106,2 miljard euro aan zorgkosten kwijt geweest, dat is 5,2% meer dan het jaar daarvoor en weer meer dan het jaar dáárvoor. We zijn, in mijn optiek, zo druk bezig met genezen dat we vergeten ons af te vragen waar de ziekte vandaan komt. Hoe gaan wij om met ons drukker wordende leven en groei aan medicatiegebruik?

Onze onbewuste manier van leven kan soms resulteren in overbelasting en uitputting van het lichaam. Gezond blijven is steeds moeilijker als de energie ontbreekt. Het lichaam uit dit bij iedereen anders. Misschien ben je wel constant moe, heb je hoofdpijn, eczeem of buikklachten. De centrale vraag in de praktijk is: Waar komen je klachten vandaan? En nog belangrijker: Wat kan je eraan doen?

Natuurgeneeskunde onderzoekt deze vragen en ziet het lichaam als geheel. Alle onderdelen werken nauw samen en als één onderdeel niet goed functioneert, merk je dat in je hele lichaam. Door middel van therapie, voeding en leefstijl help ik jou om die onderdelen met elkaar te laten samenwerken.

Dat doe ik in eerste instantie met een consult van anderhalf uur. Daarin neem ik de tijd voor jouw unieke vraagstuk. Daarna vindt er een meting plaats. Op basis van die informatie stel ik met jou een behandelplan op en geef ik je een prognose van de duur van therapie. Vervolgens vindt ook de 1e behandeling plaats.

De behandeling is inzetbaar voor baby’s, kinderen en volwassen en hij is pijnloos en ontspannen.

Bio Resonantie.

Bioresonantie is een methode waarbij informatie van het eigen lichaam wordt gebruikt als therapie. Het vakgebied waarin deze behandeling is ontworpen heet biofysische geneeskunde waarbij wordt gekeken naar de oorsprong van lichamelijke en psychische klachten. Deze geneeskunde heeft ontdekt dat het lichaam trillingen afgeeft. Zoals ook muziek te horen is via trillingen, kunnen we ook naar het lichaam luisteren om te horen wat er eigenlijk aan de hand is. Helaas hebben we geen directe oren om naar het lichaam te luisteren, dus heeft de biofysische geneeskunde bioresonantietherapie ontworpen: Je versterkt de goede trillingen en verzwakt schadelijke trillingen. Net zoals muziekles foute aanslagen in muziek vermindert, kan bioresonantie het lichaam weer leren om zichzelf te herstellen en dus de juiste klanken te maken. 

Bioresonantie is niet alleen nuttig als de ziekte al aanwezig is. Ook preventief kan deze methodiek helpen om afwijking op te sporen en behandelen. Op deze manier ondervang je de ziekte voordat er klachten ontstaan.

Orthomoleculair.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” ~ Hippocrates

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht. Orthomoleculaire voedingsleer en therapie kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes. Orthomoleculair betekent hier simpelweg: optimale staat van het lichaam.

Deze voedingsleer en therapie stelt dan ook dat een ziekte eerder zal herstellen bij een optimale concentratie van voedingsstoffen. Dit zijn koolhydraten, vetten en eiwitten, maar ook vitamines, mineralen en sporenelementen. Tijdens mijn therapie help ik je, door goede en gevarieerde voeding, deze optimale concentratie te bereiken. Niet om te genezen, maar om het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Normaal gezien zou het lichaam daartoe in staat zijn, maar soms mist het lichaam de juiste stoffen om dat zelf te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het vitamine- en mineralen-gehalte in de gangbare voeding de afgelopen decennia fors is verminderd. Maar ook doordat onder bepaalde omstandigheden het verbruik van bv vitamines verhoogd is. Indien nodig kunnen we deze tekorten aanvullen met  voedingssupplementen.

Leefstijl.

In 2016 heb ik, aanvullend aan de opleiding tot bioresonantie therapeut, succesvol de opleiding tot Orthomoleculair therapeut gevolgd. Daarna ben ik mij verder gaan verdiepen als leefstijlcoach. Dit is een vast onderdeel van mijn behandeling waarmee ik je stapsgewijs help naar een duurzamer en gezonder leefpatroon op het gebied van voeding, stressmanagement, beweging, slaap en ontspanning.

Celzouten

Celzouten zijn simpelweg een combinatie van mineralen in jouw lichaam. Als je onvoldoende celzouten aanmaakt kunnen je cellen niet meer goed functioneren. 

Dr. Schüssler heeft een methodiek ontworpen om een tekort aan celzouten op te lossen. Ik geef deze unieke behandeling ook aan jou. Op deze manier kan je lichaam zichzelf genezen en kunnen jouw klachten verminderen.